200 meter mat under fem dagar!

Nu tycker vi på allvar att du kan lägga alla middags- eller lunchplaner du haft den här veckan och slänga ut dem genom fönsterrutan. För nu har en ny innovation kommit på besök till Falun; International Street Market har landat på Åsgatan i centrala Falun. Dofter, färger, smaker och myller. Är du dessutom hungrig är det inga problem att hitta något som passar en knorrande mage, eller den fikasugna. Vi lovar. 30 stånd och 15 olika länder kämpar om din uppmärksamhet.

Så ta med din vän och insup den internationella stämnningen på stan, ladda plånboken med cash för du kommer inte kunna sluta äta. För den matglade är nog detta det bästa som skulle kunna hända. Redan nu ger dethanderifalun.se International Street Market toppbetyg. 

20140930_155241

Det hojtas på engelska vid ett oststånd. En vindbiten och glad britt sticker ut en tandpetare med kryddig, äkta brittisk cheddar och stryker på ett lager med mangocurd på den.
– Let me take you to heaven love! utbrister han och ler varmt och syftar på de kulinariska smakerna som några sekunder senare ska explodera på tungan.

I dag den 30/9 inleddes International Street Market med 200 meter av Franska, brittiska, australiensiska, spanska, grekiska och amerikanska rätter. För att nämna några. Långa bänkrader står uppställda för att inbjuda till att ta en snabb tallrik mat. En internationell sådan.

Ett smart drag av Centrala stadsrum i Falun att arrangera en sådan här marknad, som beräknas locka tusentals människor till stans stadskärna och som är ettt prisbelönt evenemang från Groupe Geraud. ”Evenemanget, som reser runt och besöker städer i Sverige, Danmark och Storbritannien under vår-, sommar- och höstsäsong, kommer nu för första gången till oss i Falun”, berättar Centrala stadsrum.

Festen avslutas i helgen den 4/10 så var säker på att du inte missar att ta del av alla delikatesser som dukas upp. Mitt i myllret blir man omringad av waffles med oändligt många pålägg, pretzels, tyska korvar, franska grytor, het spansk Paella, äkta engelsk fudge,

maffiga pajer och bakverk, stark grekisk tzatsiki eller varför inte en vegetarisk tikka masala. Totalt 30 stånd och mat från sammanlagt 15 olika länder trängs här lagom tills helgen tar slut. Inte missa!

20140930_155214

 20140930_160028