Din chans i rampljuset – SM i karaoke på fredag lyfter taket!

Karaoke skall byggas utav glädje. Så lyder parollen, i kontrast till den välkända trudilutten Musik ska byggas utav glädje som Lill Lindfors sjöng en gång i tiden.

Skillnaden den här gången är att nu är det du som är stjärnan som ska sjunga. Det drar ihop sig för första deltävlingen i Karaoke-SM på The Kings Arms med sångerskan och medarbetaren Sara Thalin i spetsen.
– På fredag kör vi första deltävlingen och det kommer bli så kul! utbrister Sara med ett leende. Om det var mycket folk förra året, tror hon i år på nytt rekord.
Så länge man tycker det är roligt med karaoke och sång, är man välkommen att dyka upp.

Inget sångtvång finns förstås, men det finns en viss risk att suget att ställa sig med mikrofonen kryper inpå till slut. Förr eller senare. Det brukar komma med all stämning, god dricka och hejande kompisar, menar Sara.
– Gillar man att bjuda på sig själv oavsett hur man sjunger ska man definivt komma på fredag, säger hon och hoppas på att få se allt från kabinduschsångare till proffesionella sådana.

Det är andra året som Sara Thalin och The Kings Arms arrangerar Karaoke-SM och att en del i tävlingen avgörs just här, och i Falun, tycker hon är väldigt smickrande. Efter fyra deltävlingar, där Sara är domare, ska en kille och en tjej till slut väljas ut av en opartisk jury som får representera Dalarna nere i Stockholm på den stora finalen i Globen i oktober.
Går det riktigt bra kan man hamna i Finlands Lappeenranta, och tävla för Sverige i Karaoke-VM. 21-24 november i finland.
– Det blir en deltävling här en gång i månaden, är planen. Vinner man på VM i Finland får man en skivinspelning, audioutrusning och vinstpengar, berättar Sara. 

En riktigt härlig dröm att sträva mot för alla karaokeglada människor som tycker om att showa. För det är ju lite det Karaoke-SM, och karaoke i allmänhet, handlar om tycker Sara. Att gå in i en roll där man sjunger av hjärtats lust, har kul på scen och att det märks.
– Det finns fem kriterier som man går på vid bedömningen i Karaoke-SM; Scennärvaro, sång, show, utstrålning och hur väl man lyckas bjuda på sig själv. Det handlar ju om att showa, att klä ut sig och gå in i rollen med det man sjunger.
– Själv hade jag balklänning en gång när jag sjöng My heart will go on ena stunden, och i nästa cykelbyxor och benvärmare till I´m so excited, säger Sara och skrattar. Hon tror att det lockar mer publik då.

Tack vare ägaren Roy Abbouds uppmuntran om att dra igång Karaoke på The Kings Arms har Sara sett ett betydligt yngre klientel dyka upp på puben. Något hon tycker är otroligt kul.
– Det är kul med en ny krögare i stan som vill göra något nytt och förnya sig, säger hon och ler.
Hon menar att karaoke i stan är jättepopulärt, och med anledning av det vill hon hålla i sådan verksamhet. Det och att hon faktiskt är sångerska, sjunger i ett band och gått musikskola i Stockholm.
– Jag har hållt på med karaoke i stan under flera år, och hängde alltid på karaokeklubbar i Stockholm. Det roliga med med är att konceptet riktar sig till alla, är underhållande och det ska vara rent ut sagt skitkul! Så ser jag på musik, det ska byggas av glädje. Sedan om det är med mitt band eller karaoke spelar ingen roll.
– Där får alla sjunga, och där KAN alla sjunga, summerar Sara.