Ebba Gold står för juldagsfesten på Marianns

Med hits från Ebba Grön, Imperiet och Thåström solo turnerar de land och rike runt som Sveriges mest anlitade tributeband. Falubandet Ebba Gold hyllar sin idol Joakim Thåström och river igång ett publiktryck utan dess like, till de välkända låtarna, vart de än kommer.

Och på juldagen gör de en spelning på Marianns, som förhoppningsvis ska ge en lite mer intim känsla med tanke på lokalen.
– Vi gör en hyllning till Sveriges enda riktiga rockstjärna genom tiderna. Vi är taggade till max! säger Per Staffas, trummis i Ebba Gold, när dethanderifalun.se snackar med honom.

Vad är det med Joakim Thåström som är så bra?
– Vi är uppvuxna med hans musik och har alltid följt honom i alla band/projekt han haft. Svårt att säga vad det är som är så speciellt med honom men han har grym känsla för låtskrivande och gör låtarna med fantastisk närvaro och känsla. Dessutom är det tacksamt att köra hans låtar som 800 grader, Staten & Kapitalet, Die Mauer, Var e vargen med flera då alla i publiken kan låtarna. Han har ju varit med och skrivit en hel del stora hits genom åren!

Vanligtvis är det i januari som Faluspelningen äger rum för Ebba Gold, men bandet beslutade sig för att flytta den i år till förmån för partysugna juldagsfirare.
– I vanliga fall brukar vi göra en spelning på hemmaplan i januari varje år men i år skippar vi den och kör juldagen istället. Januarispelningen brukar dra mycket folk och vi tror att många vill ha ett bra party på juldagen. Många vill slippa housemusiken och så vidare.

Varför ska man komma till Marianns på juldan då?
– Marianns känns bra som lokal! 250 personer tar vi in och vi har satt låg entréavgift. 120:- förköp och 150:- i dörren. Vi vet av erfarenhet att många tar höga entréer på juldagen då man vet att det blir mycket folk ändå. Vi är inte ute efter pengarna utan vill bara få till en grym juldagsfest, och vi kan utlova mycket energi och en massa hits från scenen. Vi är taggade!

Vad har ni på gång just nu, förutom juldagsgiget?
– Vi turnerar som vanligt. Vi spelar varannan helg fredag och lördag och gör det runt om i hela landet.
Hur är livet på turné, sådär varannan helg, året runt?
– Vi har hållit på i 13 år med detta nu så turnélivet är lite lugnare nu för tiden. Det som tar mest på krafterna är alla långa resor. Vi har jobbar upp oss till en schyst standard där vi spelar på bra ställen, bor på bra hotell, äter god restaurangmat och bara trivs!

Vad tror du folk säger när man nämner Ebba Gold?
– Jag hoppas och tror att folk har en bild av ett band med mycket energi, bra scenshow och att det alltid blir bra party när Ebba Gold spelar.