Falu gruva skapar ett helt nytt forum för stans heta singlar – vinn biljett till singelkvällen!

grusell

Trist, tråkigt och torrt att vara singel? Inte en chans! Ett helt nytt forum öppnar upp sig för alla heta singlar när Falu Gruva arrangerar singelkväll på alla hjärtans dag den 14 februari.

– Alla som är singel är välkomna! Vi vill ge människor en chans att mötas i en romantisk och stämningsfull miljö, där man kan mingla och umgås. Det vore ju fantastiskt om vi fick höra efteråt att ett par träffats här vid gruvan på en av våra singelkvällar, berättar Anna-Lena Grusell som är en av arrangörerna för singelkvällen.

I Världsarvshusets stora sal kläs den stora salen i stämningsfull musik, med lite drag i, en bar ställs upp vid ett av de gigantiska fönstren och allt ackompanjeras med god dricka, snittar och levande ljus. Det är upplägget för den allra första singelkvällen som Falu Gruva arrangerar med bland andra Anna-Lena Grusell i spetsen.

Om någon går i tron att en singelkväll ska vara torr, tråkig och stel och kanske tvekar lite – vad vill du säga till dem?
– Man ska komma hit och ha lite kul! För det första blir det en otroligt läcker kväll med den här platsen, som väldigt vacker på kvällstid med alla levande ljus och högt till tak. Lite romantiskt rentav! Sedan kan jag lova en spännande upplevelse i gruvan som är synd att missa. Det blir en enastående upplevelse tror jag.

Efter att förbokning skett till Falu gruva väntar bland annat en guidad visning under jord som utlovar något lite extra denna kväll. En upplevelse där man mitt i all spänning kanske får en anledning att hålla någon i handen. Redan nu har anmälningarna börjat trilla in, säger Anna-Lena.
– Visningen börjar klockan 18 och håller på en timme, sedan har vi lite mingel fram till klockan 21, berättar hon och tillägger:
– Guidningen är inte ett måste. Om man mot förmodan vill hålla sig ovan jord och komma på själva minglet och umgås så går det bra. Men vi ser att man anmäler sig innan ändå, så att vi bullar upp ordentligt med godsaker.

Efteråt samlas man i Världsarvshuset där man har chansen att få umgås lite ytterligare, ta en drink i baren och kanske spana in någon lite extra.
– Bara rundturen kan bli ett spännande samtalsämne när man kommer upp igen. En rolig och annorlunda grej som vi också gjort för att få fart på singlarna, är namnbrickor som det står ”fråga mig om…” på, berättar Anna-Lena och tror att det kan vara spännande och se vart det tar vägen.
– Meningen är att man själv får välja vad man vill bli tillfrågad om. Det kan vara ens telefonnummer kanske, om veteranbilar, musik eller vad man vill snacka om. Man får spana in varann och är ju en bra isbrytare också.

Om man mot förmodan vill ha ytterligare en kick för att komma igång, ska det finnas ett kopparkärl uppställt mitt i rummet med förslag till samtalsämnen.
– Där man kan lätt dra en lapp som man kan ha lite kul med, säger Anna-Lena.
Hon berättar att idén om en singelkväll tog form på ett världsarvsmöte i Stockholm, där det under dagen varit väldigt kallt och värmande kramar hade varit trevligt, berättar Anna-Lena och skrattar. Lite skämtsamt växte allvaret fram om en helt ny produkt; ett arrangemang som riktar sig sig till Faluns alla singlar.
– Vi vill passa på att locka hit lite nya människor som vanligtvis kanske inte besöker gruvan. Och träffar man någon intressant person är det bara att fortsätta ut i falunatten, när singelkvällen avslutas vid klockan 21, säger Anna-Lena och ler.

Läs mer om singelkvällen: www.falugruva.se

Nu lottar vi ut två heta singelbiljetter! Dethanderifalun.se i samarbete med Falu Gruva ger dig som är singel chansen att kommentera artikeln, och du deltar i utlottningen.
Så tveka inte, testa på något nytt och spännande! Den mest inspirerande kommentaren väljs ut av dethanderifalun.se.