Falu Synth rockar juldagen på Rådhuskällaren

Under den stora hemvändarhelgen, juldagen, är det många krogar som gärna fångar upp festsugna falubor. Rådhuskällaren är inget undantag. Med Kalle Strand, känd från bandet Falu funk, ska de enligt egen utsago spela på en grym fest på juldagen. Lyxigt och glatt, ska det bli lovar han.

– Det blir lite av en specialare faktiskt. En stor juldagsfest på Rådis med Falu funk, som vi nu döpt om till Falu Synth. Vi kände att det var dags för något nytt, då vi har kört med soul- och funkkonceptet i flera år. På juldagen ska vi bara köra med digitalinstrument, det blir grymt, säger Kalle och ler. Han utlovar både hits från 80-talet och framåt.

Det var längtan efter något nytt som lockade dem till synthtemat. Nu har de kört runt åtta spelningar redan.
– Vi satt och snackade om det, och tyckte det verkade lattjo, berättar Kalle Strand och lägger till att de även ska spela på Rådhusgården i sommar. En gång i början respektive slutet på sommaren, om allt går som planerat.
Vad gäller juldagsfesten så poängterar Kalle att spelningen ska hållas i stora valvet i Rådhuskällaren, i Drottning Christinas valv.
– Det är värt att poängtera lite extra så folk inte tror att det blir trångt när vi giggar, säger han. Varvat med detta blir det Bar-DJ och mingel vid båda barerna, där bandet turas om att vända skivor.

Enligt de själva blir det en ”exklusiv spelning” med följande uppställning: Per Hed, Håkan Norlin, Kalle Strand, Niklas Hilleskär, Stefan Järnstål.
I går släpptes förköpsbiljetterna på Rådhuskällaren och vill man så finns det ett begränsat antal biljetter till förmingel, där plockmat och dryck ingår. Party on peeps!

Kalle Strand om bandet Falu Funk:
”Vi är ett gäng musiker som för lite mer än 17 år sedan åkte över till USA för att studera på MI, Musicians institute, under ett års tid. Där fick vi både erfarenhet och bra kontakter. På den tiden spelade vi mycket soul och funk, så det blev mest sådant då. Vi tyckte när vi kom hem att det fattades ett bra funk/soul-band i stan, och Kullen i Falun blev startskottet för våra gigs. Efter det spelade vi ofta på Valborgsmässoaftnar och juldagsfester. Vi håller kontakten med ett stort nätverk av duktiga musiker och kör spelningar ihop vid olika tillfällen.”