Falubandet ME THE TIGER öppnar för Vince Clark (Depeche mode) i Stockholm!

ME THE TIGER - Linda Berggren

För falubandet ME THE TIGER avlöser framgångarna varandra – i ett rasande tempo verkar det. Spelningar runtom i Sverige, ny singel som släpps i veckan och spelning på Falu pride den 21 september.

Och för lite drygt en vecka sedan avslöjade också bandet på sin facebooksida att de ska göra sin största spelning hittills, i sin korta men otroligt målmedvetna karriär: Som öppningsband för Vince Clarke (känd från Erasure/Depeche Mode), och Kite på En Arena (nära Globe Arena reds.anm) i Stockholm.

Naturligtvis kände dethanderifalun.se att det var på sin plats med en uppdatering från skaparen och hjärnan bakom projektet ME THE TIGER; Tobias Andersson.

 

Förband till Vince Clarke och KITE i huvudstaden, spelning på Falu Pride och ny singel släpps i veckan – helt plötsligt går allt i ett rasande tempo för ME THE TIGER. Vad hände?
– Sedan starten har vi jobbat väldigt målmedvetet med bandet, och hela tiden satt upp mindre delmål att klara av. Det får aldrig stå still, utan måste alltid röra sig framåt. Med en fin blandning av väldigt hårt jobb, skicklighet och tur rör vi oss i rätt riktning.

Hur kommer det sig att ni fick en sådan otrolig möjlighet som att öppna upp för Vince Clarke, som ju är lite av en legendar inom synthen? Och viktigast av allt; Hur känns det?
– Vi spelade på festivalen Live at Heart i Örebro för två veckor sedan, och Andreas Jismark som arrangerar mycket bra grejer, bland annat kvällen med Vince Clarke, var där och såg vår spelning.
– Uppenbarligen gillade han vad han såg och hörde, och bokade in oss direkt. Det ska ju så klart bli grymt på alla sätt och vis. Vince är ju en ikon och man har ju växt upp med hans musik. Så det känns smått overkligt. Dessutom är Kite ett av Sveriges absolut bästa band i den elektroniska floran, så att vi får äran och chansen att dela scenen tillsammans med båda dessa akter är riktigt stort.

ME THE TIGER - Daniel JanssonHur har året varit hittills med debutalbumet?
– Året har varit väldigt bra. Det har hänt någonting nästan hela tiden och vi känner att vi tar steg framåt varje dag. Vi har spelat rätt mycket runt om i Sverige och träffat nya och fina människor. Nu väntar en höst med förhoppningsvis fler livespelningar plus att arbetet med nästa album tar fart på allvar.

Hur har responsen varit tycker du?
– Med tanke på att vi som band i princip inte var någonting alls när vi släppte albumet har det gått väldigt bra. Vi har nått ut till kanaler jag inte riktigt trodde var möjliga, och spelningen med Vince Clarke är ju ett lysande exempel på det.

Hur känns det att bära projektet ME THE TIGER – får du bra vibb fram till dagens dato?
– Ja, verkligen. Jag tror jag tog upp det i en tidigare intervju med dig, men musik har faktiskt aldrig varit så kul som exakt just nu. Trots att man grisat runt med olika band i en evighet känns allt precis lika inspirerande som när jag startade mitt första band i Hedemora för arton år sedan. Jag, Bella och Jonas delar samma visioner och värdegrund, och det är en galen förmån att få spela tillsammans med två så fantastiska människor och musiker.

I helgen arrangeras ju Falu pride på Arenan och ME THE TIGER står som enav akterna på scen – hur viktigt är det för er att synas i sådana här sammanhang?
– Vi tycker att det är otroligt viktigt. Inte så mycket för att synas, utan för att stötta och hjälpa till att belysa viktiga frågor. En orubblig grundpelare för samtliga människor på jorden är att alla ska ha samma förutsättningar och behandlas lika oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet eller klass.
–Tyvärr ser det ju inte ut så. Även om Sverige ligger i framkant i många aspekter, sett ur ett globalt perspektiv, haltar
även vi ganska kraftigt inom vissa områden. För oss är det en självklarhet att spela på Falu Pride, och vi hoppas att många besökare tar sig till Arenan och tar del av alla grymma föreläsningar och band som framträder under dagen. Det är dessutom helt gratis.

Vad har ni för planer framöver som ni vill avslöja för dethanderifalun.se?
– Vi har en del på gång framöver som jag önskar att jag kunde berätta om, men jag är nog rädd att vi får återkomma om det. Sorry!

Vad känner du dig mest stolt över just nu?
– Mitt band, mina vänner och min familj. Jag är lyckligt lottad.

ME THE TIGER - Ingemar Gardell 2

 

Foto: Linda Berggren (övre), Daniel Jansson (nedre) och Ingemar Gardell (nederst)