Gummibåtar fyller Faluån! ”Fler borde våga ta kreativa initiativ för stan”

På Facebooks evenemangssida kallar arrangören, eller kaptenen, Pierre Sonnerhed lördagens event för Falu Gummibåtshäng. Så bli inte förvånad om du passerar ån under lördag eftermiddag och ser hundratals gummibåtar med glada och utklädda filurer flyta förbi.

Det är dags för ett av sommarens kanske mest udda och roliga evenemang. Om man litar på att alla anmälda dyker upp när det är dags att flyta iväg klockan 14 från Magasinsbron, så fylls Faluån med närmare 900 deltagare. Dethanderifalun.se fick tag i Pierre lite såhär på sluttampen av planeringen.

I evenemangsbeskrivningen säger Pierre Sonnerhed om lördagens gummibåtsevenemang; ”Nu är det dags för galenskap igen! Denna gång i form av en väldigt idiotisk och dökul idé i form av ett gummibåtstur i Faluån. Det är även en bonus om man är utklädd till något roligt. Utgångspunkten är Magasinsbron och slutdestination är så nära slussen vi lyckas komma, såvida du inte är dåre nog att paddla tillbaka uppströms. Så häng på och ha roligt med oss alla gummibåtsentusiaster!”

10469939_1406333232988636_6507344984284258750_n

Varför gummibåt? 
– Enkelt, roligt, och även ganska billigt. Sen är det ju alltid skönt att sitta bra om man är många som glider runt, dessutom är det mer säkert än badring, säger Pierre Sonnerhed.

Hur tror du faluborna reagerar när de ser er dra förbi? 
– Jag tror att de blir glada men ändå förvånade! Är ju något som händer i stan som är lite speciellt så lär bli en hel del skratt också.


Vad vill du förmedla med ett sådant här evenemang?
– Jag vill väl förmedla att det händer någonting i stan och att fler borde ta initiativ och våga vara kreativ och testa göra saker för staden, som alla kan delta i. Det gör att det blir roligare att bo och leva här och att det inte enbart är krogen som är intressant.

För att alla ska ha så roligt som möjligt så uppmanar Kapten Pierre slutligen till några väldigt enkla regler, som gör det trivsamt för samtliga under färden.
* Tänk på din och allas säkerhet och ha inga vassa eller skadliga föremål med i båten
*Var schysst mot resterande av gruppen
*Drick mycket vätska
*Ha kul och skratta mycket

Uppladdat för folkfest även i helgen med andra ord. Håll i hatten och sitt ner i båten!