It´s all about love – i kväll laddar Etage för gaykväll!

Ladda för glädje, de största hitsen och storslagen fest i morgon kväll på Etage – det är återigen dags för Gaykväll!
Med support från RFSL arrangeras de framgångsrika kvällarna var tredje månad och i morgon räknar man återigen med besökare från hela Dalarna. Ägaren Adam MacLean Mitchell räknar med mycket folk, mycket dans och härlig stämning.
– Vi stöttar självklart hbtq-communityt, alla är fria individer och vi förespråkar ett lika värde. Alla kan festa och ha kul tillsammans, säger han om kvällarna.

Mats Eriksson, ordförande på RFSL Dalarna, är glad att det finns ett forum för HBTQ-personer att träffas på i en medelstor stad som Falun, och hyllar Adam MacLean Mitchell för sina arrangemang på Club Etage.
Men han rekommenderar också alla människor som tycker om att ha kul och dansa att komma dit.
– Även om vakterna förbereder gästerna i dörren på att det är Gaykväll, så tror jag inte att någon bryr sig nämnvärt. Det är glädje och musik dessa kvällar, berättar han och fortsätter.
– Det är sådan vidd på åldrarna också, vi har haft folk i 70-årsåldern som varit där och festat! Jättekul! Det har varit väldigt lyckat och bra stämning varje gång! Det här är verkligen det rätta stället att hålla till på, det är stort och bra.

Han tror att det är viktigt för HBTQ-personer att få träffa andra likasinnade också, där man kan slappna av och bara ha kul.
– Jag tror att det det är viktigt för många att det finns! Att bara vara bland andra som är allmänt open minded kan vara väldigt frigörande. Det finns många här i Falun som väljer att inte gå ut annat än på Gaykvällarna, man vågar tyvärr inte på grund av att det är en liten stad och då stannar man hellre inne.
Rfsl har i övrigt en verksamhet på uppbyggande här i falun, och Mats berättar att ännu finns det mycket att göra och de här festkvällarna är ett sätt att föra utvecklingen framåt.
– Adam har ju också varit ute efter lite annorlunda temakvällar och gaykvällarna har visat sig vara väldigt framgångsrika. Det kommer folk ända från Gästrikland och städer runtom i Dalarna, för att festa en kväll, berättar Mats glatt.
Rfsl kommer finnas på plats under kvällen och supporta, men även innan hjälper de till att marknadsföra eventet via affischering och sociala medier.
– Vi gör reklam för Gaykvällen via bland annat QX-sajtens spotlight och dalarnagoesgay.se. Sedan hjälper medlemmarna också till att sprida ordet, berättar Mats Eriksson.

Adam MacLean Mitchell räknar med nästintill fullt hus, åtminstone upp till 400 personer från hela länet med omnejd. Han betonar att alla som är där brukar ha jätteroligt. Och precis alla är så klart välkomna.
– Jag tror folk har taggat hela månaden för det här, det kommer bli ett jäkla ös. Vi fixar stämningen och de fixar festen, säger han och berättar vidare:
– Det är härliga människor som kommer till de här festerna, ett galet röj helt enkelt! Kommer man får man en fantastisk kväll, lovar Adam.

Vad har ni fått för gensvar på de här kvällarna?
– Bara positivt! Alla tycker att det här är jättekul, och alla är taggade så det känns roligt. Om tre månader kör vi igen! avslutar Adam MacLean Mitchell.


Rfsl håller till i Falu Folkets hus, på fjärde våningen, där de bland annat håller kafékvällar, föreläsningar och andra evenemang. Vill du veta mer om verksamheten? Surfa in på www.rfsl.se/dalarna