Jonas tipsar: Vårkickoff med pirattema – klä ut dig och vinn roliga priser!

Dethanderifalun.se har noterat att Jonas Asplind, också känd från Mary Fay, rör sig mycket ute i Faluns nöjessväng i olika sammanhang – och har därför engagerat honom som sajtens tipsare och lite av en nöjestyckare. Ett nytt segment har därmed fötts; Jonas tipsar!

Den 26 april lanserar Jonas den första temakvällen på rockklubben The Kings Arms – med pirater!
– Det passar bra på kingen, med den miljön. Lite träigt, lite tunnor som hänger på väggarna och nästan en känsla av att vara under däck på en stor, gammal båt.
– Nu ska vi fira in våren med båtläggning och allt vad det innebär för båtstaden Falun, säger han.

Varför pirattema?
– Vi går snart in i april och Falun är ju en båtstad, och för den som inte visste det så är sjön Runn Sveriges båttätaste insjö. Och i april är det sjöläggning, och då passar det bra med att lyfta in pirattemat på krogen.

Vad bakgrunden till den här idén?
– Dels ett event som kallas Pirates of runn, som äger rum på Runn har varit inspirationen till pirattemat. Många båtar samlas då från både Falun och Borlänge på en utvald koordinat och har fest på sjön. Den känslan vill jag lyfta in på krogen – lite som en kickoff och fira att både våren och båtsäsongen snart är här!

Vad är motsvarigheten till pirater i dag egentligen?
– Det är ju rockstjärnan! Vilket passar utmärkt eftersom vi är på en rockklubb. Det är ju bara och kolla på dem; de turnerar världen runt, festar och har en kvinna i varje hamn. Och dricker rom, säger Jonas och skrattar.
– I filmen Pirates of the caribbean har de ju hämtat inspiration till huvudrollsinnehavaren Jack Sparrow från Keith Richards i The Rolling stones. Han är även med i filmen. Och det är bara ett exempel.

Vad händer under piratkvällen?
– I anda med temat så spelar ett rockband lite kända låtar under kvällen. Sedan får man gärna komma utklädd och vi väljer ut bästa utklädda, så klart, som får fina priser. Det kostar ju inget att vara med och det är lite kul. Men det är så klart valfritt om man vill klä ut sig.

Men det är ett plus att klä ut sig vad jag förstår…?
– Ja det är ett plus! Förutom att man får speciella förmåner under kvällen så kan man vinna fina priser. Exakt vad förmånerna blir är inte riktigt bestämt ännu, men vi siktar på fri entré för dem. För de som vinner pris för sin utklädnad får biljetter till Rockstad: Falun och i potten finns också fri entré till våra klubbkvällar, berättar Jonas.

– Det är kul med lite nytt – kom och skåla som en pirat, se ut som en pirat och drick lite rom, säger Jonas och ler.