Kung Kåre drog fullt hus

Tack vare rockklubbarnas intåg på The Kings Arms har puben verkligen fått ett nytt ansikte utåt. Och Kung Kåres premiärkväll gjorde nog inte intrycket sämre, som drog fullt hus när Letters from the colony och huvudnumret Fimbultyr spelade.
– Det var så bra! Fullt hus, 150 personer är maxantalet som får vistas i lokalen, och den kvoten fyllde vi snabbt, berättar Jonas Asplind som är en av arrangörerna och deltar i Rockstad: Faluns crew.

Det samlade intrycket var att folk var glada och nöjda. Och överraskade. Jonas Asplind är glad att det förlegade intrycket av ”Kingen” är på väg bort, tack vare ägaren Roy Abbouds nya profilinriktning – att samla alla rockklubbar under samma tak.
– Min känsla är att alla var positivt överraskade. Jag tror att många gäster tappade hakan över hur nytt det kändes, säger han och menar att The Kings Arms för länge haft ett föredetta rykte om sig som nu är på uppåtgående tack vare klubbsatsningarna.
– Nu är ju stället helt och hållet rockklubb. Bra personal och massa rockers, det blir inte bättre än så, säger Jonas glatt och menar att de satsar till hundra procent på detta.

Så hur var Fimbultyr tycker du?
– De var överlägsna. Riktigt, riktigt bra var de. Även Letters from the colony är duktiga.

Redan under förbandet Letters from the colonys spelning hade en bra bit över sextio personer samlats på Kung Kåre. Vid midnatt var garderoben fylld, berättar garderobiären. Publiken tog sina öl och samlades snabbt intill den intima scenen och en medryckande stämning infinner sig omgående, när första låten drar igång.
Bandets sångare sjunger med kraftig inlevelse och spänner blicken i publiken som står längst fram, som för att provocera med sin sång. Och för att få en reaktion. Och han lyckas. Händer applåderar vilt, ölen skvätter och en del står på stolar på grund av trängseln, för att få bättre överblick mot scenen. Tonen för kvällen är satt, och så även för Kung Kåres kommande kvällar. Ett riktigt ös, rakt av.

Håll utkik i vår kalender för kommande rockkvällar. En hint, kika lite extra på denna vecka!

Foto: Jimmy Hongisto