Lite klent Mustasch – men det tog sig

image

Jag tänker omedelbart gubbrock när jag hör Mustasch. Efter fjärde låten hoppas jag att konserten är på väg att stegra.

De mustaschprydda herrarna från Göteborg är otroligt duktiga och erfarna musiker, något annat kan man inte komma och säga. Men känns det inte lite väl Svenssonanpassat?

Mina förväntningar på bandet sträckte sig kanske utanför landets gränser – jag är ganska säker på att Mustasch håller tillbaka. Det känns åtminstone så. De känns större. Det här är hårdrockare av hög klass och sådana förväntningar är helt ok i det läget, tycker jag.

Publiken är tät längs kravallerna, om än något tveksam. Runt halvtid händer något.
– I Falun dricker ingen ensam! Var är alla kullor?! Alla masar dåå? ropar Ralf på flirtande dalmål över Lugnet för att få fart på massan. Jublet som gensvar ger äntligen en känsla av gemenskap och närvaro. Men det svajar.

En jämn leverans både från publik och band – men Mustasch lämnar något att önska. Mer öös!