Mandrake bjöd på powermetal i nostalgianda

Powermetalbandet Mandrake från Falun återförenades i går kväll, lördag den 7/12, för en enda spelning på Arenan, då de firade 10-årsjubileum. En kväll som bandet själv arrangerade och som utlovade ”ös från början till slut”, tillsammans med Skatepunkbandet Headline.
Det utlovades både gamla och nya låtar, och även två covers av Helloween och Gamma ray. 
Dethanderifalun.se fick tag i sångaren Christian Hedgren ett par timmar innan bandet skulle gå på scen.

Hur är läget just nu såhär innan spelningen?
– Det är rätt lugnt. Vi håller på att sätta ihop en setlista för kvällen och det är inte så jävla lätt och välja mellan fyrtio låtar. Det har blivit en del med åren, verkar det som.

Varför bara en kväll?
– Det började med att vår basist i bandet började göra remakes på våra gamla låtar för och höra hur de skulle låta idag, typ tio år senare. Det blev en kul grej att göra det märkte vi, och då började vi spåna på om vi inte skulle köra ett gig. Och så blev det.

Skatepunkbandet Headline och Mandrake, eller Powersource som konstellationen till en början kallade sig, hade när det begav sig en intern och lite skämtsam fejd där de konkurrerade om vem som var coolast, bäst och vackrast, berättar Christian lite nostalgiskt.
– Vi ville ha med Headline ikväll för gamla tiders skull, de är ju ”fjollpunkarna”, säger han och skrattar.
Från början spelade bandet mest pop och rock men lutade allt mer åt metal, eller piratmetal snarare.
– Vi sjöng mycket om pirater och det temat. Vi uppträdde till och med i piratkläder och gick all in. Men det landade till slut i att vi bara sjöng om det i powermetalanda.

Hur har er nostalgispelning tagits emot då, när ni gick ut med det?
– Jag kan ju säga att det har eskalerat rätt duktigt! Jag blev förvånad själv, jag trodde vi var bortglömda gamla gubbar. Det är riktigt skoj att folk verkar gilla oss och arrangemanget. Det har växt lite hela tiden som sagt, och det blev roligare och roligare att rodda ihop allt!

Så det blir absolut inga fler spelningar efter ikväll, eller kommer det fler chanser och se er?
– Vi kör ikväll, och sen får vi faktiskt se hur det blir. Fler erbjudanden har kommit från både spelställen och skivbolag som varit intresserade av Mandrake. Samtidigt har vi lite individuella sidoprojekt på olika håll också. Jag säger varken bu eller bä just nu.