Nöjeslivet är döende – och vad gör vi åt saken? Vi samlar allt!

 

Ok alla nöjesälskare – vad hände? Det är läge för en förklaring. Det här är min berättelse, Redaktörens berättelse, grundare av sajten.

Dethanderifalun.se såg dagens ljus en mörk novemberkväll 2012. Varför? För att nöjeslivet höll på att dö. Ingen visste något om vad som hände i stan. Och ändå hände det massor! Det var ett skojigt ideellt projekt som började med mycket värme, engagemang och glöd. Både från mitt håll och ert. Responens var enorm.

Slaget om kultur och nöje hade bara börjat.

Jag hade ambitioner för sajten – jag skulle samla allt som hade med nöje och kultur i Falun att göra, på en sajt!
En välfylld kalender där du som besökare och arrangör kunde tipsa om allt som händer, så att vi hade koll på läget helt enkelt. Lätt och snabbt på en sida. Aktuella texter, artiklar och intressanta intervjuer som hade med ämnet att göra, skulle varvas med vår kalender som lite av en huvudperson.

Det var en enmannashow. En tuff enmannashow. Särskilt när flerbarnslivet såg dagens ljus i slutet på 2013. Flerbarnslivet var och är en show som krävde muskler jag aldrig tidigare upplevt, och det är också en form av företagsliv.

Så företagsambitionerna med dethanderifalun.se lade sig i ide, somnade en stund. Hamnade lite i skuggan medan jag satsade på mitt andra företag; Familjen.

Nu har kalendern slagit över på 2017. Vad hände? Sociala medier har aldrig varit en starkare publiceringskanal än nu och varje människa med en smartphone och en hashtag, är sin egna recensent och reklampelare. Lika effektivt var det inte på den tiden det begav sig för dethanderifalun.se. Det har gått fort.

Men via er märker jag hur behovet av ett upplyst nöjesliv återigen ligger i ropet. Det saknas en plattform på ett sätt som inte fanns för fyra år sedan. Kanske behövs sajten nu, mer än någonsin?

Som yrkesverksam journalist sedan 13 år tillbaka har jag sett hur tidningarnas sajter stryper sitt innehåll för den som snabbt vill ha tillgång till den, med krav om att betala för att få läsas.
Jag ser också hur nöjessidorna prioriteras bort mer och mer, till förmån för diverse plusmaterial och länsbevakning.

Det finns inte utrymme för att få synas med sitt evenemang längre – för journalisterna har inte tid. Det är lite sorgligt att se förfallet. För alla behöver ju roa sig, eller hur? Och alla vill veta var och när?

Det är här någonstans som dethanderifalun.se kommer in i bilden. Igen. Men jag behöver er hjälp! Utan er har jag ingen koll. ”Människor arbetar för människor, inte för företag”, sa managementgurun Donn Carr. Jag för er, ni för mig. Tillsammans.

Sprid dethanderifalun.se på det sätt som du kan bäst,  så har vi snart en blomstrande plattform för alla kultur- och nöjesevenemang att synas. Där du får utrymme, utan att behöva betala dyra pengar.

Jag sade på skoj häromdagen att dethanderifalun.se på sikt ska ersätta alla anslagstavlor i stan, för här riskerar ingen att bli vare sig nedriven, borttagen eller överlappad. Skämt åsido, det kanske det är ett rimligt mål?

Nöjeslivet håller på att dö, igen. Eller fortfarande. Vill du bli överlappad? Inte? Kom igen då! Vad väntar du på?

Gilla oss, sprid oss, dela oss! Så ska vi i gengäld se till att du har någonstans att ta vägen när helgen kommer.

Eder redaktör, Therésa