Nu kommer äntligen nöjespalatset – Välkommet eller onödigt?

 

Nu får Falun sitt efterlängtade ”Nöjespalats” – Falun Bowling & Krog. I september i år ska det stå klart intill Egnellska huset på Myntgatan (Intill Hemmakväll och Blackstone Steakhouse, för er som inte har koll på de centrala delarna).

Rättvik Bowling & Krog tog 2015 det första spadtaget mot ett 2500 kvadratmeter stort och två våningar högt nöjespalats som ska locka alla målgrupper. I mer än två år har bygget pågått, samtidigt som Faluns nöjesbesökare är svultna på uteställen med just alla dessa element som ett sådant här ”palats” kan erbjuda – så frågan är; Har Faluns uteliv hunnit dyka under medan vi väntat?

När beslutet om nöjespalatset blev klart, var kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) eld och lågor, likaså ägarna Rättviks Bowling & Krog med vice vd Robin Sjöblom i spetsen. På Falun.se sade de båda:

– Det känns helt fantastisk, nästan overkligt eftersom vi har jobbat med det här under så lång tid, säger Robin Sjöblom, vice vd, Rättviks Bowling & Krog. Företaget har under flera år haft möjligheten att köpa tomtmark vid Myntgatan, nu blir det verklighet av de storslagna planerna. Byggnaden får en yta på cirka 2 500 kvadratmeter och det kommer att finnas bland annat bowlingbanor, restaurang och nattklubb.
– Den här etableringen är viktig då den breddar nöjeslivet och stärker attraktionskraften för centrum. Förhoppningsvis vill fler besöka Falun, etablera sig i Falun och i bästa fall bosätta sig i Falun, säger Jonny Gahnshag (S), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Hela kalaset går på 65 miljoner kronor. Ett tiotal ägare står bakom projektet och ska drivas av samma personer som sedan nio år tillbaka även ansvarar för Rättvik Bowling och Krog. ”Vi ska rikta oss till den bredaste målgruppen man kan tänka sig, det ska vara ett ställe för alla. Barnbarnen som bowlar med farfar, föreningar som möts i loungen och avslutar med livemusik på övre plan, det ska passa alla åldrar och smaker.”, säger Robin Sjöblom.

Men har Faluns nöjesliv klarat av den långa väntetiden? Under lång tid har faluns nöjesliv gått på knäna och många längtar efter ett större nöjesställe med både dans och scen för livemusik. Både arrangörer och besökare.

Vi frågade dethanderifalun.se´s nöjestyckare, Jonas Asplind. Arrangör och musiker med god insikt i vad som händer både i Faluns nöjeslivs bakgård, och framsida, vad han tyckte just när beslutet blev klubbat för två år sedan.

– Ett nytt nöjespalats är ju toppen. Det behövs ju mer nattliv i Falun framförallt! Men det är två år bort och det behövs något nytt nu då det är helt dött i stan, menar Jonas och fortsätter:

– Sedan kan man undra hur de ska gå runt när det kostar 65 miljoner att bygga? Hur ska de få tillbaka dessa summor? Fast mycket kan ju hända på två år i och för sig. Jag är i stort positiv till detta. Det behövs mer nattklubbar och stora uteställen, så jag håller tummarna att fler ställen nu poppar upp när detta beslut är taget, säger Jonas och hintar lite om att Falun Bowling & Krog kanske inte blir ensamma på krogarenan, modell större, inom kort.

Har vi konkurrens att vänta snart tro? Återstår att se. Dethanderifalun.se väntar med spänning på öppnandet! Vad tycker du om Falu Bowling & Krog som öppnar i september? Hör av dig!

LÄS MER: Se vad Mikael Rosén sade till dethanderifalun.se för för tre år sedan, i väntan på palatset:
http://dethanderifalun.se/mikael-rosen-m-svarar-upp-till-vad-faluborna-vill-ha-ett-helt-nytt-nojespalats/

För att se informationsfilmen om den kommande krogen, klicka nedan.

https://www.facebook.com/1625360187716217/videos/1627630097489226/

 

Foto: Falun Bowling & Krog