Peter Carlsson är kung i afrika – och i falun!

20151029_212624_LLS

När Peter Carlsson & Blå Grodorna gör éntre på scenen i Kulturhuset tio14, är det till ett stort jubel.
En scen med allt från en ståbas till en mikrovågsugn och ett par termosar, får mig att undra om jag har kommit till ett kafferep.

Vart man än kommer ifrån, så fångar Peter in publiken i en stor kram av humor där alla är ett kollektiv som förstår den skrattbringande känsla som finns i varje litet hörn av vårt avlånga land. Att skämta om allt ifrån original till moderna telefoner får alla i publiken att känna igen sig

Skrattfesten slår igång på allvar när Peter inte bara skämtar om Grycksbo utan även om Afrikaner och Italienare. och humorn i föreställningen känner inte längre några gränser. Om han kan få en nordafrikan till att låta som en Grycksbokarl, då kan man fånga vilken publik som helst.

Carlsson varvar humor med många seriösa tankar som på allvar får mig att fundera över livet.

Musiken är noga utvald till att passa historierna som berättas och det är en sådan blandning mellan afrikanskt gung och Bellman att jag undrar om det någonsin ska ta slut på fantasi hos herr Carlsson. Tur nog så gör det aldrig det.

”Peter Carlsson och Blå Grodorna – Ett inhopp” är verkligen en enastående enmanshow och en glädjebringande skrattfest som jag rekommenderar. Jag föreslår att ni tar er till närmaste biljettförsäljning och bokar denna föreställning.

Detta vill ni inte missa.

Text & Foto: Jacob Eriksson