Pitcher´s breddar programmet med pubquiz och housekvällar

Det är mycket på gång hos Pitcher´s på Holmgatan, mitt i navet inne i stan. En soft sportbar som både tänker satsa på temakvällar med livemusik, After work varje eftermiddag, dansgolv till helgen och varva det hela med mat och sport.
– Det ska vara en mötesplats där man kan ses och hänga, ha trevligt och käka god mat, förklarar Berk Bozlak som driver puben och verkar ha stora visioner för framtiden.

En nyhet som lanserats under förra veckan är pubquiz, eller Livemusic Quiz som de kallar det, tillsammans med falusångerskan Ida Bois i spetsen.
Berk planerar det som ett återkommande evenemang varje torsdag då det är löningsvecka.
– Vi testar med en gång i månaden till att börja med, så får vi se hur folk reagerar på det. berättar Berk Bozlak som driver puben. Han fortsätter:
– Ida spelar, sjunger och ställer frågor i anslutning till det. Man ställer upp i bordslag och det lag med flest rätt vinner ett pris. Planen är att pubquiz ska utvecklas så småningom med lite större priser som till exempel utomlandsresor, men vi vill se hur det tas emot först. I dag kan man till exempel vinna presentcheckar eller en fin skumpa, berättar Berk och ler.

Det ska läggas fokus på fler temakvällar framöver. Housemusik är ett led i det, berättar Berk. Han vill också betona att det inte är för att konkurrera, utan för att bredda deras egna utbud.
– Vi planerar att ha en house-dj på torsdagar. Då ska man också kunna önska musik! Vi försöker göra vår egen grej och locka bred publik med bra program, god dricka, mat och några matcher som vi visar på storbildsskärmar, säger Berk.
Och gillar man öl så tipsar han om Pitcher´s ölprovningar som arrangerar tillsammans med ölkännaren Lars Lind, från Dala Öl-Akademi, första onsdagen varje månad. Kanske hittar man en ny favorit. Med 350 olika ölsorter är ju chanserna goda.

De akustiska musikkvällarna varje onsdag har också visat sig vara ett uppskattat arrangemang, berättar han, som de arrangerar i samarbete med Studiefrämjandet Amp – Akustisk musik på Pitchers, som är Studiefrämjandets egna scen för akustisk musik.
– Revoked var här senast och spelade och det var grymt, berättar Berk.

För att få en bra mix av musik och sport så dyker även Hockeykvällar upp på puben tillsammans med Falu IF, där entusiaster kan samlas före och efter för att värma upp.
– När det är hemmamatcher så säljer vi biljetter här, alla samlas och bussar åker härifrån. Efterår kommer de hit och festar om de vinner, säger Berk och skrattar glatt.
– Det känns som att Pitcher´s är en bra träffpunkt. Stora utrymmen och folk är här för att prata med varann och umgås, inget annat.