Raubtier lämnar avtryck!

image

När jag hörde Raubtier första gången trodde jag att det var Rammstein jag lyssnade på – inte så konstigt kanske. Tydliga, metalliska melodislingor varvas med hårda ord och kanske en knivsudd kärlek från stora scenen såhär runt midnatt.

– Vi har två spelningar i år och spelningen på Rockstad är den sista för i år! Det är en ära att få avsluta denna omfattande turné just här, vrålar sångaren med glimten i ögat innan han river igång nästa låt. Raubtier levererar och så även publiken.

Det känns som att han ska börja spy diesel vilken sekund som helst, den där Pär Hulkoff. Publiken ömsom springer, ömsom skyndar till stora scen för att trängas. För trångt är det.
– Jag är tacksam att ni står kvar och står ut med det här skramlet, säger Pär på bred finsk brytning och får publikens högljudda jubel till svar.

Om energin från scenen kunde omvandlas till avgaser, skulle vi alla ligga förgiftade just nu av de medryckande panzerrockarna. Oavsett om du gillar hårdrock eller inte så kan man inte låta bli att förälska sig lite i smyg i bandet. Så smutsigt, så bra, så genialt.

Att inleda giget med Björnes magasin och Att avsluta med ledmotivet till Terminator är säkert bara Raubtier som klarar av. Med värdighet. Jag ryser lång tid efteråt.
– AACHTUNG! vrålar jag hela vägen till bilen i natt, brännmärkt av Raubtier.