Redaktörn har ordet: Vadå nisch?

Det är inte alltid man är nöjd med sina bedrifter, utan känner att… ok. Det känns ok. Men jag kan driva det här ett steg längre. Jag tror det är känslan av att aldrig känna sig riktigt, riktigt nöjd som driver en eldsjäl. Den känslan, elden, har satt sig även i mig.

Jag har en sådan tydlig bild av vad jag vill ha ut av dethanderifalun.se, hur formen ska se ut, hur den ska utveckla sig och framför allt vilken typ av innehåll jag vill förmedla. Någonstans där emellan vill jag hålla mig ytterst lyhörd! En svår men samtidigt givande balans. Det är nyttigt att motta tips efter tips och tvingas tänka till en stund. Att känna bekräftelse och tacksamhet för att människor tar sig tid att höra av sig, och samtidigt förnöjsamhet över att mitt hårda marknadsföringsarbete har nått fram till någon. Både till entreprenör och privatperson.

Ett av mina mål är att sajten ska kännas fräsch, uppdaterad och den ska både locka och glädja. Inte bara falubor utan även människor i periferin. De människor som lockas till Falun utifrån för att roa sig.
Ordet ”roa” är förstås ett vida begrepp – det som roar en annan kanske inte är ett dugg roligt för den andre. Och det är lite där jag känner att balansen kommer in.Vilket tips ska jag förkasta och vilket ska jag ta till mig? Jag som är i uppstartsfasen och som bara haft hemsidan uppe i drygt två månader borde väl inte kunna ha lyxen att kasta tips i sopkorgen? kanske någon tänker. 

Till de vill jag säga att, jo det kan jag faktiskt. Ordet jag söker efter är Nisch. I journalistbranschen så vet jag av erfarenhet att det inte går att skriva om allt, hur mycket man än kanske vill och hur mycket läsaren vill det ännu mer.
Ett konkret exempel; Om en lokaltidning börjar skriva om till exempel bortsprungna katter, så öppnar den ansvarige utgivaren automatiskt dörren till att det är ok. Det är inget man kan ta tillbaka. Och innan man vet ordet av är det just bortsprungna katter som dominerar nyhetssidorna, i ett något överdrivet scenario. Men tro mig, jag talar av egen erfarenhet.

Jag känner med andra ord att jag måste dra en gräns någonstans, hålla mig till min nisch. Som just handlar om att bevaka allt som sker på en scen i nöjes- och kulturlandskapet i Falun. Något som roar i det syftet, något som underhåller och kanske något som lockar smaklökarna på ett hörn.
Nöje, kultur och underhållning som sådan har tyvärr fått stå tillbaka alltför många gånger till förmån för andra ämnen som exempelvis polishändelser, sport och allmäna nyheter. 

Dethanderifalun.se vill ge sin nisch fullt svängrum, utan kompromisser och utan att behöva stå tillbaka för något annat.

Så, Välkommen att hänga på tåget 2013! Jag önskar er från mitt varmaste hjärta ett glädjande och roande nöjesår!

Eder redaktör,
Therésa