Rockklubben Hellmer är igång i Nya Rådhuskällaren

Nu har Rockklubben Hellmer dragit igång igen! För fjärde året i rad arrangerar Jonas Asplind klubben i de gamla 1600-talslokalerna i Rådhuskällaren, för alla rockintresserade. Nu vill han dessutom nå ut till ännu fler.
– Hellmer är ett bra alternativ till allt annat som finns i stan. Där har man en chans och se bra etablerade, och oetablerade, band som spelar i mindre lokaler. Det blir mer intimt, som ett vardagsrum, sade Jonas inför premiären.

Den 23 november small premiärskottet i nyrenoverade lokaler och med nya restaurangägare, med garagerockbanden Moon boys och Hymans. Nästa Rockklubb med liveband planeras den 21 december, men vilka som då spelar är dock ännu hemligt.
– I år vill vi sätta fokus på rock över huvud taget. Många har bilden av att Hellmer fokuserar på metal och hårdrock, vilket vi inte gör nu. Alla som gillar rock, allt ifrån 60-tal till nutid, ska kunna trivas hos oss, säger Jonas och målar upp en bild av ett vardagsrum där man ska kunna ta en bit mat, dricka lite vin och hänga med sina vänner innan spelningen.

– Vi vill nå en bredare publik med Hellmer i år och ge känslan av en lite intimare stämning. Att man drar dit för att festa med sina kompisar och någon står och vänder vinyler i ena hörnet till exempel.
Förutom livespelningar ska även en rock-dj finnas på plats en gång i månaden och spela utvald och blandad rockmusik.

Han berättar att fokus också ligger lite mer på vin och dryck nu, med förhoppning om att nå ut till en bredare, nyare och något äldre publik. Förhoppningen är att matgästerna ska vilja stanna och digga till musiken som spelas, senare på kvällen.
– Vi vill tvätta bort den här stämpeln om en ”hårdrocksklubb”, jag tror många blir bortskrämda av den. Hårdrockarna har vi redan bland besökarna, de går dit ändå. Blandade åldrar har vi alltid haft på Hellmer, till och med föräldrar har varit där tillsammans med sina barn och kollat på band, berättar Jonas.

Jonas känner sig nöjd inför årets säsong av Hellmer, och tror att det kommer bli riktigt bra.
– Rock över huvud taget är populärt och vi har bra band som ska spela. Hellmer är ett trevligt ställe där folk kan ha trevligt, aldrig några slagsmål och man har rockmusiken gemensamt.