Rockstad: Falun lyfter in festivalkänslan i Folkets hus med Led Zeppelin – vinn fribiljett till premiärkvällen!

Längtar du redan nu efter att få gå på festival, och kanske tillhör gruppen som gillar klassisk rock? Nu när vi befinner oss mitt emellan två årstider sparkar Rockstad: Falun redan nu igång festivalåret och bjuder in dig till klassisk konsert med festivalkänsla – inomhus. Välkommen till Led Zeppelin – Celebration day den 15 mars på Falu Folkets hus!

– Vi på Rockstad: Falun vill göra något mer än bara en hårdrocksfestival, det har varit grundtanken under flera år och inte förrän nu har vi börjat få grepp om vad vi kan göra. Vi har funderat länge på hur man kan lyfta in känslan av att vara på en konsert i ett helt annat forum, berättar Krister Lindholm, festivalgeneral för Rockstad: Falun, och fortsätter:

– På Folkets hus ger vi känslan av att vara på festival där man kan umgås och träffa andra, och kunna kombinera det med en form av after work samtidigt.

Falu Folkets hus och Rockstad: Falun har inlett ett unikt samarbete och satsar stort redan från start, genom att på storbildsskärm i full HD visa en historisk konsert med Led Zeppelin då de återförenades under en kväll 2007 på O2 Arena i London. Konserten filmades i HD-kvalitet, och har inte förrän nu lanserats för allmänheten.

Detta var den första konserten som bandet gjorde sedan splittringen 1980, och hysterin var total. Över 20 miljoner fans världen över försökte köpa biljett, men endast 20 000 lyckliga hade ynnesten att bevittna detta fenomen. Nu får alltså faluborna ännu en chans.
– Digitala sändningar har ju blivit ett växande koncept, och efter att ha provtittat och provlyssnat på konserten i biosalongen kan jag konstatera att detta kommer bli hur bra som helst. Blundar man i salongen, så låter det precis som Led Zeppelin på 70-talet, det låter riktigt bra, säger Krister Lindholm till dethanderifalun.se.

Tanken är att festivalkänslan för en kväll flyttar in i finrummet på Falu Folkets hus där gästerna från klockan 17 erbjuds After work och mingel, för att ladda upp inför konserten. Därefter delas visningen upp i två delar och någonstans mitt emellan blir det paus för ytterligare mingel, bensträckare eller mellansnack om man känner för det.
– Folkets hus hörde faktiskt av sig, i samma veva som jag hade tänkt göra det, och undrade om vi var intresserade av ett samarbete. När jag var där och tittade på lokalerna så kändes det helt rätt, berättar Krister.
För den som vill varva ner efter Led Zeppelin-upplevelsen finns det chans till det en timme efteråt. Och för de som vill göra en helkväll så ingår entré till rockklubben Kung Kåre (på The Kings Arms reds.anm) i biljettpriset, där efterfesten fortsätter med Classic rock-tema.
– Visst kan man sitta hemma och titta på en konsert, och ta en öl – men det blir helt klart mer stämning under sådana här former, och det hoppas vi att publiken inser, säger Krister.

Han tror att ett sådant här event är något som saknats i Falun.
– Det känns rentav skitkul att kunna mixa finkultur, om man kan uttrycka sig så, med hårdrock. Det här är ett rumsrent alternativ till att bara åka hem efter jobbet en fredagkväll.
– Vi är ute efter ren trivsel, där vi lyfter in in populärmusiken i finrummet. Kul också att Falu Folkets hus är lika taggade, då även de är ute efter att bredda sin verksamhet. Jag tror stenhårt på crossovern mellan arrangör av finkultur och oss som hårdrocksarrangör. Det blir positivt som helhet för både evenemanget och konceptet, säger han och suddar ut fördomen om att två så olika arrangörer skulle titta snett på varandras verksamheter.
– Det här är ett sätt och visa att vi gillar och stöttar varandra, menar Krister.

Om Led Zeppelin – Celebration day ger bra gensvar ligger fler konserter i bakfickan och väntar, berättar Krister avslutningsvis.
– Vi har några fler tänkbara konserter längre fram, i både rock och pop-genren. Inte alltså bara hårdrock men även både 50/60-tal eller kanske 80-tal. Genomgående ska vara att det är något unikt med konserten vi visar. Antingen att den håller extremt bra kvalitet, en sista konsert med artisten i fråga eller liknande. Vi har också planer på rena dokumentära visningar.

Kan man tolka det här som att Rockstad: Falun som koncept växer?
– Ja absolut. Under Rockstad: Faluns flagg finns fler arrangemang och events på gång, men det blir inte aktuellt förrän senare. Förutom det har vi ju nyligen lanserat rockklubben Kung Kåre och Wacken metal battle på Arenan, som är två nya moment.

Dethanderifalun.se i samarbete med Rockstad: Falun ger dig en chans att vinna en fribiljett till Led Zeppelinkvällen (värd 149:-), samt ära och berömmelse så klart. Svara på följande fråga i kommentarsfältet, och du är med och tävlar: Vilken konsert/musikdokumentär skulle du vilja se?

 

Vill du ha mer detaljer om konsertkvällen? Klicka på annonsen till höger!