Succé för gruvans singelkväll – nu planeras det för fler

Det blev en rungande succé för Falu gruvas premiär av Singelkvällen. Arrangörerna var så pass nöjda med gensvaret och efterfrågan, att kvällen förlängdes med en timme – och nu ska de diskutera när nästa kväll ska arrangeras.
– Det var en extremt minnesvärd och trevlig kväll. Vi tyckte även att vi såg ett eller två par lämna Världsarvshuset tillsammans, säger Anna-Lena Grusell, en av arrangörerna.

En av singelkvällens gäster tyckte att det var en av de roligaste kvällarna någonsin i Falun, och Anna-Lena Grusell tror att idén med en Singelkväll var något av ett uppfriskande koncept som lanserats i stan.
– Det var succé och gästerna vill komma tillbaka. Runt 60 personer kom till Singelkvällen och det känns verkligen jättekul, säger hon när dethanderifalun.se ringer upp för en uppföljning.

Åldersspannet rörde sig mellan 23-70 år, en ordentlig bredd med andra ord. Arrangörerna tog sig friheten att själva passa på att mingla lite och prata med gästerna som anlänt.
– Vi ville höra med dem vad de tyckte om konceptet, om de skulle kunna tänka sig att återkomma och var de fått reda på information om eventet. De allra flesta hade fått reda på singelkvällen genom dethanderifalun.se faktiskt! säger Anna-Lena.
– Några hade läst om evenemanget i tidningarna men inte alls i samma utsträckning enligt de jag pratade med.

Med guidad visning i gruvan, isbrytarlappar vid minglet och passande stämningsmusik tillsammans med Geschwornergårdens snittar och dryck i baren gjorde det susen hos alla kvällens singlar och det verkade inte som att någon ville gå hem.
– Alla hade kommit igång där vid 21-tiden och vi kände inte att vi ville bryta upp, när de hade så trevligt. Så vi förlängde kvällen med en timme innan vi vinkade av de sista, berättar Anna-Lena.

Nu ska arrangörerna sätta sig ner och sammanfatta kvällen, och summera alla tips och intresseanmälningar som kommit in efteråt från gästerna.
– Vi lämnade öppet att gästerna fick lämna sin e-mailadress i receptionen om de ville få uppdateringar om flera singelkvällar, och många har även mailat in utförliga förslag på hur man ska kunna utveckla det hela, säger Anna-Lena.
Bland annat har lekar och så kallad speeddejting lämnats som förslag, men hon tror att de ska backa och vänta in vidare respons.
– Som det ser ut nu så håller vi oss där vi står nu. Men jag måste säga att jag är glad över all respons vi har fått både före och efter! Det känns som att det här behövdes, säger hon glatt.

Ytterligare en singelkväll planeras, så småningom. När är ännu oklart, och är något som ska passa in i Falu gruvas övriga evenemangskalender, berättar Anna-Lena men ser med tillförsikt på det nya konceptets framtid.


Foto: Falu Gruva