The Kings Arms Rockklubb firar ett år! ”Det är så många minnen”, säger arrangören Jonas Asplind

Dethanderifalun.se gratulerar The Kings Arms som den nu på lördag, den 25 januari, firar ett år som rockklubb. Och med hela Faluns rockklubbar nu under samma tak ser arrangören Jonas Asplind, tillika sajtens nöjestyckare, framemot ett nytt år av roliga minnen och utmaningar. Men först, ett helsikes firande på lördag med tema Rockstar på klubben! 

– Konceptet att flera olika rockklubbar kör under samma tak är klockrent och ger en unik bredd på stället. Från och med i år finns Klubb Hellmer hos oss och vi har även äran att arrangera världens största hårdrockstävling, Wacken Metal Battle. Det är stort.  All In The Name Of Rock! säger Jonas till dethanderifalun.se.

Hur tycker du klubben har utvecklats sedan starten förra året?
– Det har gått lite över förväntningarna! Jag visste att detta koncept som renodlad rockklubb skulle fungera och att det skulle ta lite tid för folk att fatta att The Kings Arms bytt inriktning. Men det gick snabbare än jag trodde och till hösten var det i stort sett fullt varje fredag och lördag. Och konceptet att flera olika rockklubbar kör under samma tak är klockrent och ger en unik bredd på stället. ALL IN THE NAME OF ROCK!

halloween kingen Några särskilda minnen från det gångna året?
– Alla mänskor som varit skeptiska till själva The Kings Arms innan, och som kommit dit och lämnat stället med ett leende. Och sedan kommit tillbaka med alla sina polare!
– Halloweenfesten som var en mycket lyckad kväll med massa skratt och roliga kostymer. Finns så mycket som hänt under året, jag skulle kunna rabbla en upp massa saker! Det är helt enkelt fruktansvärt roligt på klubben jämt, ha ha!

Hur ska jubileet firas?
– Alla klubbar går ihop och kör denna kväll: King Rock Club, Kung Kåre, King Kong och Klubb Hellmer. Vi kör temat Rockstar där folk får klä ut sig till sin favorit-Rockstar och har chansen att vinna fina priser.
– Vi kommer även starta kvällen med vårt populära musikquiz som vi normalt har varannan onsdag. Sen blir det Rock DJ under en timme mellan 23 och midnatt. Så halloween2 kingenklart lite RockKaraoke där folk, utklädda eller ej, får sjunga sin favoritrocklåt. En helkväll i rockens tecken helt enkelt Fri entré så klart

Vad kan vi se framemot om året som komma skall? Några nyheter?
– Det finns massor! Vi har ju livemusik i stort sett varje Lördag. Nytt för i år är ju att även Klubb Hellmer nu är flyttad från Rådhuskällaren in till oss så alla rockklubbar är nu samlade under samma tak.
– Klubb Hellmer ger ju mer bredd på klubben och kommer koncentrera sig mer på att göra temakvällar inte så mycket livemusik. Sedan är det ju stort att vi får arrangera Wacken Metal Battle både deltävling den 8 februari och hela Sverigefinalen den 15 mars hos oss. Är ändå världens största hårdrockstävling!

Vad har ni fått för respons på rockklubben från besökarna som kommer till The Kings Arms?
– Som jag sade här ovan. Det har varit mycket positiv respons! När folk säger; Varför har jag inte gått hit tidigare, och nya människor kommer hela tiden kan man inte annat än le.

BP-PSmhCQAAfTnwletters

 

 

 

 

 

 

Eternal och Letters from the Colony är några av många band som uppträtt på The Kings Arms rockklubbs scen.