Unga dalatalanger slåss om att bli nästa generations stjärnskott

Artisttävlingen Stjärnskott kommer till Å-festen i Falun lördag 10 juni.

En av projektledarna för evenemanget, Per Staffas, hörde av sig till dethanderifalun.se och ville berätta lite mer om denna talangtävling för unga, som genom åren ska ha fostrat många lovande musiker.

I ett pressmeddelanden säger han att tävlingen riktar sig till unga upp till 16 år.

”Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn och ungdomar upp till 16 år (födda 2001 eller senare), med syfte att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtidens stjärnor.

Tävlingen har arrangerats i över 30 år och är landets äldsta och mest talangfulla tävling och många nu stora stjärnor har medverkat i Stjärnskott bland annat.

Bland annat så har; Sanna Nielsen, Robin Stjernberg, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sandén, Hilda Stenmalm, Wiktoria, Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt, Jessica Andersson, Amy Diamond och Omar Rudberg (The FO&O) medverkat.

Stjärnskott 2017 består av en sommarturné som besöker flera städer runt om i Sverige. I varje stad har man så kallade delfinaler. Där utses en vinnare som går vidare till den stora finalen som hålls i slutet på sommaren.

Hur går då tävlingen till?
Alla delfinaler har upp till 8 deltagare, där alla framför en valfri låt. Man får givetvis spela ett instrument själv, men det vanligaste är en låtbakgrund.

Efter att alla deltagare framträtt, utses en topp tre som får framträda igen. Därefter utses en vinnare av dagsfinalen som får medverka i den stora finalen.

Vad vinner man?
Utöver äran och en stor pokal, får också vinnaren spela in en nyskriven låt i en professionell studio och få den mixad av producenter som jobbat med den svenska – och internationella – musikeliten. Låten släpps sedan på Spotify och iTunes.

Anmälan görs på www.stjärnskott.se. Sista anmälningsdag 30 april!”

Varför inte anmäla ditt barn, barnbarn eller goda vän om hen är en riktig talang! Dethanderifalun.se ser framemot och se vilka som till slut slåss om att få se sitt egna namn på Spotify eller itunes. Spännande tider!

Therésa Persson