Vårkänslorna gör entré – så även uteserveringarna!

Äntligen! Det våras för uteserveringarna. Här och var börjar faluborna se att restaurangerna och fiken börjar dra och peta i sina parasoll och stolsgrupper.

Vårkänslorna pyr och så även hos dethanderifalun.se – så vi stannade till hos Rådhuskällaren som i veckan har varit i full färd med att ställa i ordning det populära vattenhålet, kallat i folkmun, Rådhusgården. Ett säkert vårtecken!

– Vi har premiär för liveband på Rådhusgården i år och inleder med P-Floyd 17 maj, en ny tapasmeny i spansk anda och även en liten överraskning som vi inte tänker avslöja riktigt än, säger Helene Holmer och Dan Hvitman.

Under en månad har de jobbat med att färdigställa Rådhusgården för säsongen, lite för kort tid egentligen menar Dan men är ändå nöjd med det snabba resultatet.
– Äntligen håller det på att ta form. Allt är ju väderberoende och det finns lite småputs kvar att göra, men smygöppnar nu i helgen på gården med baren, säger han när dethanderifalun.se hälsar på under fredagen.
Nytt möblemang har iordningställts samt två barer och nysnickrat däck.
– Till en början har vi två barer, och på midsommardagen har vi faktiskt premiär för en liten wowupplevelse, men det avslöjar vi lite senare, säger Dan och Helene fyller i:
– Det är ett ett nytt inslag som vi tror kommer locka och dra en del folk.

I och med sommarsäsongen känns det naturligt att ändå fortsätta med After work som vanligt, menar de. En kontinuitet är viktigt hos gästerna, betonar både Dan och Helene.
– Skillnaden är att det blir utomhus nu från och med maj. På onsdagar fortsätter vi också med champagnebaren över sommaren.

Vad är tanken kring Rådshusgården?
– Faluns största vattenhål. Det är dit man går i alla åldrar och kategorier, säger Dan bestämt.
– Alla ska kunna komma hit och känna sig välkomna, menar Helene. Vi kör DJ varje fredag och lördag såvida vi inte har liveband och spinner även vidare på idén om en så kallad Måndagsklubb i juni. Det känns trevligt och bra.

Som restaurangägare gäller det också att ständigt förnya sig och utveckla både verksamhet och matupplevelser. På Rådhusgården anländer också nya smaker
– Det blir menyer med inspiration från Spanien i form av tapas, sangria och spanska viner i svensk tappning. Välkommen till sydeuropa ungefär, säger Dan Hvitman och ler. En somrig känsla, tillägger Helene Holmer.
– Man ska kunna slinka in på ett glas vin eller öl och äta lite lätt plockmat för en billig peng, eller hela rätter om man vill också. Skönt och avslappnat ska det vara med lite valfrihet, säger Helene och Dan.
– Det känns helt rätt med den här inriktningen, avslutar Helene.

Dethanderifalun.se fick in några av falubornas egna tips på populära och omtyckta uteserveringar i Falun:
Bryggcaféet, Rådhusgården, Slussen och även Thunströmska där det finns något för både barn och vuxen. Så ut och njut med er!

Foto: Rådhuskällaren