”Vi har gjort Dalecarlia Music awards lite mer mingelvänligt”

Dalarnas musikelit, både vad gäller utövare och musikälskare, samlas under ett och samma tak på lördag för att mingla loss och dela ut priser. Och alla som är nyfikna, är naturligtvis välkomna att införskaffa sig en galabiljett och komma och heja på sina favoriter.
Vi ställde några snabba frågor till projektledaren för Dalecarlia Music Awards, Jonas Martinsson, apropå att det faktiskt är nu det händer i Magasinet i Falun!  

Jonas Martinsson, projektledare för DMA.

Vad är din roll i sammanhanget? 
– Jag är projektledare för Dalecarlia Music Awards.

För de som inte har så bra koll; Vad ÄR Dalecarlia Music Awards, DMA, egentligen?
– Dalecarlia Music Awards har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv.
– Musikbransch och musikälskare träffas under ett och samma tak och tillsammans skapar vi hela Dalarnas mäktiga musikfest. Vi prisar det bästa från det gångna dalamusikåret med 13 prisutdelningar, samt att 6 liveakter (October Tide, Oil My Member, Mika Olavi, Lokomotiv HPE, Hanna Gustavsson och Attacca) förgyller galan med sin fantastiska musik. Allt detta under ledning av konferenciererna Martin Eriksson och Emma Hulander från Sveriges Radio, P4 Dalarna.

Hur mycket betyder DMA för Dalarnas musiker?
– Det är självklart en stor ära för alla som blir nominerade. Det är också en stor ära att ha möjlighet att visa upp Dalarnas makalösa musikliv och bransch som håller enormt hög klass.

Hur har evenemanget förändrats sedan starten (2014) tycker du?
– Vi har medvetet gjort galan lite mer mingelvänlig senaste två åren, då vi istället för sittande publik har barbord och stolar och ett mer öppet golv att röra sig på, då vi flyttat in i Magasinet i Falun.

”Vi har ett grymt bra konfrencierpar. Du vill inte missa denna på förhand episka tillställning!”

Så vad har man att vänta under denna festliga afton då..?
– Många extremt lyckliga ansikten i form av vinnare av statyetter, fantastisk musik, ett grymt bra konferencierpar och väldigt många roliga möten i form av musikbransch och musikälskare.

En del kanske tror att DMA är för musiker, av musiker…men alla som vill komma och ta del av prisutdelningar och lokal musik är välkommen?
– Musiken är i fokus och vare sig du musikälskare eller utövare, så får du inte missa denna på förhand episka tillställning!

Pssst… Galabiljetter finns tillgängliga via www.dalecarliamusicawards.com