Vill du veta mer om banden på Sabaton Open Air? Ikväll får du lära känna Z.I.A lite bättre!

Nedräkningen fortsätter!

Inför den annalkande festivalen kommer dethanderifalun.se under några dagar att ta pulsen på alla band som förväntas stå på scen mellan 15-17 augusti. Vilka låtar kommer vi att få höra, har de några festivalminnen och framförallt; vad kan vi förvänta oss? 

Sångerskan Sofia från Z.I.A berättar för dethanderifalun.se om sitt gig på Sabaton Open Air! Som vanligt är det lika spännande och se vem som dyker upp i morgon, who knows. Rock on!

Vilken typ av musik spelar ni?
–  Vi spelar Z.I.A-metal…åt det symfoniska hållet.

Vad har ni för förväntningar inför att spela på Sabaton Open Air – Rockstad Falun?
–  Vi vill ha ett riktigt kul gig och är ruggigt taggade att få spela på den fantastiska festivalen Sabaton Open Air! Vi har laddat sen förra året och kan inte tänka oss annat än att det ska bli grymt kul – framförallt att få chans att presentera nya Z.I.A med det nya soundet som vi hoppas folk ska uppskatta.

Hur är ni som liveband?
– Vi vill förmedla den känsla, atmosfär och budskap som vi jobbat fram när vi gjort låtarna och hoppas att detta ska nå folket genom mycket energi, glädje och personlig känsla!

Vad kan festivalpubliken förvänta sig i setlistan?
– Framförallt kan man givetvis förvänta sig att få höra singeln ”Breaking the chains” som vi precis har vunnit en tävling med via tidningen Studio. Sen blir det en rad nyskrivna låtar som våra hjärtan dunkar hårt för.

Bästa festivalminnet genom tiderna?
–  Eftersom vi är ett ganska nytt band så har vi inte direkt massa gemensamma minnen men majoriteten av bandet var med på en Seaside-festival på Kolgårn när man hade tänkt göra värsta schyssta entrén med en eka som man skulle ro in till scenen med. Jocke hade hela dagen på sig att köra dit den men han segade lite väl mycket så det var verkligen inte läge att ta ekan utan mer försöka hinna spela någon låt överhuvudtaget…